Ron Meulenkamp

Ron Meulenkamp

Geboren op: 5 november 1988 te Hoogeveen

Woonplaats: Almere buiten

Vriendin: Petra

Broers: Mark en Nick, Zus: Monique

Kinderen : zoon Quincy (2006) en stiefdochter Daisy (2004)

 

Lengte: 1.86

Kleur ogen: blauw

Kleur haar: blond

Job: dartsspeler

Dartsbond: PDC

Training: een aantal keren per week, met collega darters

Competitie: No Mercy eredivisie Darts Bond Almere

Superleague: Twente six Urk

Sportidool: Roger Federer, Lionel Messi, Raymond van Barneveld

Hobby’s: Darts, films

Drank: Spa Blauw, Wodka

Eten: Grieks, Shoarma, Chinees

Informatie

  • Pijlen: Andy hamilton Unicorn
  • Will Smith – Boom shake the room

Hoe het allemaal begon!

Mijn vader was lid van een dartclub, maar omdat ik nog op voetbal zat duurde het even voordat ik ook lid werd.

Vanaf dat moment was het elke dag trainen en blijkbaar ging dat goed want ik werd gevraagd om nationaal te gaan gooien (de NDB toernooien). Ik eindigde als 5e terwijl ik ook 1 NDB Ranking niet aanwezig was geweest. Ik werd dat jaar wel Nederlands Kampioen door de Gesloten Nederland te winnen.

 

Het 2e jaar dat ik nationaal gooide, eindigde ik weer als 5e en mocht ik meedoen aan de playoffs voor een plaats in het Nederlands team samen met een aantal andere spelers.

Ik won een wedstrijd met 3-2 en verloor een wedstrijd met 3-2. Het hing dus allemaal af van de laatste wedstrijd maar de speler die het kon beslissen voor mij mistte uiteindelijk 15 matchdarts en zo greep ik mis.

 

Twee jaar later, nadat ik Open Finland bij de jeugd won, belandde ik weer op de 5e plek en mocht ik meedoen aan de Bavaria World Darts Trophy Jeugd in Utrecht op de Vechtse Banen. Daar verloor ik maar 3 legs en werd Wereldkampioen Jeugd.

 

Bij de heren en heb ik tot nu toe 1 internationale BDO/WDF titel achter mijn naam staan en wel de Open Frankrijk. Daar ben ik erg trots op.

In september 2009 heb ik de Champion Leaque of Darts gewonnen en daarmee een plaats veroverd op de Winmau en deelname aan de Zuiderduin Masters in Egmond aan Zee op 11, 12 en 13 december 2009.

 

in 2010 speelde ik voor het eerst een heel jaar de BDO internationale tour om zo te kijken of ik goed genoeg was om het werled kampioenschap te halen :The lakeside. Ik eindigde als nummer 16 van de wereld en had me zodoende geplaatst dit zou ik 2 jaar later nog eens doen voordat ik de overstap maakte naar de PDC.

 

Ik ben nu actief bij de PDC en probeer daar mijn darts carrier verder te ontwikkelen